Beeldenatelier Wildschutserve

Bert Denneman

Stapelerweg 29

7957 NA de Stapel

Sinds eind jaren ’80 ben ik actief in de beeldende kunst. Na enkele jaren met verschillende disciplines te hebben geëxperimenteerd volgde ik begin jaren 90 gedurende anderhalf jaar keramieklessen bij de Utrechtse beeldhouwer/keramist Hans Kaptein. Het hakken in steen werd mij onderwezen door de Zimbabwaan LasarusGwasha. In de loop van de tijd ben ik ook in brons gaan werken, momenteel mijn belangrijkste bezigheid. Brons is een verleidelijk materiaal dat relatief veel vrijheidsgraden biedt als het gaat om ranke vormen, soepele lijnen en het weergeven van dynamiek. Ik werk vooral figuratief, waarbij aan de natuur ontleende onderwerpen de hoofdrol spelen. Vogels, zaden, sporen en vruchtbeginsels en sinds enige tijd ook zoogdieren vormen mijn bronnen van inspiratie.
lassen beeldVanaf 2000 organiseer ik regelmatig exposities en sinds 2003 voer ik een halftime beroepspraktijk. Eind 2007 verhuisde ik van de Betuwe naar het mooie Reestdal in Zuidwest- Drenthe. De verhuizing naar ‘Wildschutserve’in het buurtschap De Stapel zorgde voor enkele jaren onderbreking in mijn beeldende werk: er moest eerst zwaar gerenoveerd en verbouwd worden om deze prachtige stek bewoonbaar en bruikbaar te maken. Medio 2011 was de verbouwing van ‘Wildschutserve’ zover gereed dat ik daar mijn ateliers in gebruik kon nemen. Zomer 2012 openden wij onze permanente expositieruimte. Vanaf die zomer organiseer ik in ‘Beeldenatelier Wildschutserve’ enkele tentoonstellingen per jaar, waarbij ook altijd gastexposanten worden uitgenodigd. Meer informatie vind je op www.wildschutserve.nl.
Vanaf voorjaar 2013 organiseer ik samen met enkele bevriende kunstenaars een kleine maar hoogwaardige atelierroute hier in het mooie Reestdal: Ateliers in Bedrijf! Voor meer informatie over deze tweejaarlijks terugkerende activiteit zie: www.ateliersinbedrijf.nl.

Opdrachten

patinerenNaast vrij werk doe ik regelmatig opdrachten voor particulieren en bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn het gestileerde beeldje van een jagende velduil (Jagende Uil I), ontworpen en gemaakt ten behoeve van de Allianz Kunstcollectie 2003 – 2004.
Van 2004 tot en met 2008 verzorgde ik ook de 'Business Intelligence Award', een jaarlijkse prijs uitgeloofd door een consortium van IT-bedrijven, onder wie Passionned en Baak. Voor Vogelbescherming Nederland verzorgde ik eerst de 'Bronzen grutto', tegenwoordig de 'Gouden grutto'. Het 'Raspaard' (een jaarlijkse vrijwilligersprijs) was een initiatief van de gemeente De Wolden. De afgelopen jaren leverde ik verder werk in opdracht aan onder meer: Landschap NoordHolland, Castricum; Vogelbescherming Nederland, Zeist; Sterngroep NV., Amsterdam; Verbeeten Instituut, Tilburg; Vereniging Natuurmonumenten, Rotterdam; gezamenlijke Zeeuwse natuurorganisaties, Middelburg; Gemeente Rotterdam, Gemeente De Wolden en tal van particulieren.

Exposities

Ik verkoop mijn werk direct vanuit mijn beeldenatelier Wildschutserve; Hiernaast exposeer ik regelmatig bij galeries elders in Nederland. Enkele galeries hebben ook permanent een selectie van mijn beelden in stock. Voor de actuele agenda kijk hier.

Bert Denneman
Beeldenatelier Wildschutserve
Stapelerweg 29
7957 NA De Stapel (de Wijk)
06 - 11 20 10 84
www.wildschutserve.nl
www.ateliersinbedrijf.nl